Пай с круши, ябълки и боровинки

Чудесен сладкиш, който често приготвяме у дома


Необходими продукти: един килограм бутер тесто, две средно големи ябълки, две средно големи круши, 300 гр.боровинки ( може и от сладко, ако не намерите пресни ), канела, три яйца, пудра захар.
Начин на приготвяне: нарежете на парченца ябълките и крушите. Добавете боровинките. Поръсете всичко с малко пудра захар и едно пакетче канела. 

Разточете половината от бутер тестото. Сложете го в тава, където ще печете пая. Върху него изсипете овкусените плодове. 



Разбийте две яйца и ги изсипете върху плодовете. Върху този пълнеж започнете да нареждате като мрежа изрязани лентички от другата част от бутер тестото. След като наредите мрежата я намажете с едно разбито яйце. Изпечете пая в предварително загрята на 160 градуса фурна, до готовност.


п.п. - Рецептата е публикувана в сп."Кулинарен журнал" бр.20/октомври 2013, стр. 20



Популярни публикации от този блог