Руло с крем от заквасена сметана  и сладко от вишни

Ефектно руло, с което определено ще впечатлите своите гости


Необходими продукти за рулото: 4 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно, 1 бакпулвер, 1 ванилия.
Необходими продукти за крема: 400 гр. заквасена сметана,1 ванилия, 3 суп.л. сладко от вишни, 1 пакетче желатин, 3 суп.л. пудра захар. Крокант за украса.

Начин на приготвяне: Пригответе пълнежа за рулото като разбъркате сметаната със захарта. Прибавете към тази смес предварително разтворения желатин. Сипете ванилията и разбъркайте добре. Оставете крема в хладилника, за да се желира. Докато чакате да стегне добре, пригответе блата - разбийте четирите яйца заедно със захарта, докато удвоят обема си. Прибавете пресятото брашно, бакпулвера, ванилията и отново разбъркайте добре сместа. Изсипете в тава застлана с хартия за печене и изпечете за две минути на 200 градуса и още 5 минути на 160 градуса в предварително загрята фурна. Извадете изпечения блат, поставете го върху навлажнена кърпа и внимателно го завийте на руло. Оставете така да поизстине. След това го развийте внимателно. Извадете крема от хладилника и прибавете към него няколко лъжици от сладкото от вишни. Напълнете рулото с крема. Завийте го отново, поръсете с крокант и го оставете в хладилника за един ден да стегне добре. 

Коментари

  1. Времето за печене се оказа крайно недостатъчно.

    ОтговорИзтриване
  2. При мен се изпича съвсем добре. Много пъти правя пандишпан по тази рецепта - винаги се получава. Но да не забравяме, че всяка фурна пече различно. :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар:

Популярни публикации от този блог