Крем супа от спанак с крутони

Вкусно, полезно и лесно за приготвяне


Необходими продукти: 600 гр. спанак, един морков, един лук, 2-3 суп.л. зехтин, 150 мл. готварска сметана, магданоз, копър, щипка сол, щипка червен пипер, щипка черен пипер.

Начин на приготвяне: в сгорещен тиган добавете зехтина и задушете ситно нарязания лук. Прибавете нарязания спанак и моркова. Задушете няколко минути. След това добавете малко вода и варете, докато омекне спанака. Овкусете със сол, червен и черен пипер. Добавете ситно няразаните магданоз и копър. Пасирайте всичко до гладко пюре. Разредете с готварската сметана. Сложете на котлона леко да заври, като бъркате непрекъснато. Свалете от огъня. Добавете застройка от две разбити яйца. Сложете крутоните и сервирайте супата топла. Крутоните аз си ги приготвям така - няколко филии хляб, нарязани на кубчета се слагат в тавичка, поръсват се със сол, черен пипер, босилек, мащерка и зехтин и се запичат във фурната за около пет минути. 



п.п. Рецептата е публикувана в сп."Кулинарен журнал", брой 9/май 2014, стр. 10


п.п. Рецептата е публикувана втори път в сп."Кулинарен журнал", брой 11/юни 2015, стр.8 и 9


Популярни публикации