Винен кебап
Класическа рецепта за приготвяне и поднасяне на винен кебап
Необходими продукти: 600 гр. свинска плешка, няколко глави лук, зехтин, сол, червен и черен пипер, три лъжици доматено пюре, риган, босилек, мащерка, 300 мл. червено вино, соев сос, 200 гр. ориз.
Начин на приготвяне: нарежете плешката на парчета и ги мариновайте във виното и подправките за около три-четири часа. Нарежете на ситно лука. Задушете го в зехтин.
Добавете месото към лука. Изсипете соса от маринатата, малко вода, доматеното пюре и оставете да се задуши, докато соса се редуцира на половина.
Поднесете със сварен бял ориз.
Коментари
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар: