Питка със сирене

Няма нищо по - хубаво и сладко от домашно приготвена питка


Необходими продукти: 500 гр.брашно, 3 яйца, 200 мл. прясно мляко, 1 ч.л. захар, 1/2 ч.л.сол, 20 гр. прясна мая, 6 суп.л. зехтин, брашно за доизмесва, несусам и маково семе за поръсване

Начин на приготвяне: Размийте маята в млякото. Добавете няколко лъжици брашно и оставете да шупне. След това добавете яйцата, зехтина и солта. Омесете меко еластично тесто с пресятото брашно. Оставете го да втаса, докато удвои обема си. Готовото тесто разделете на три топки. Разточете първата на кора с дебелина 2 см., намажете я със зехтин и поръсете с натрошено сирене. 


Втората кора сложете върху първата и отново намажете със зехтин и натрошено сирене. Когато сложете и третата завийте на руло и нарежете на парчета с дебелина около 3-4 см. Наредете ги в тава. 


Оставете да втаса половин час. След това намажете с разбито яйце и изпечете питката в предварително загрята фурна на 160 градуса до готовност.



Популярни публикации