Суши

Убедих се, че всеки може да си го приготви у дома. Нито е толкова сложно, нито е невъзможно. Лесно ще впечатлите приятелите и гостите си с Вашето произведение!



Необходими продукти: 400 гр. ориз за суши, един пакет листи нори, 120 мл. оризов оцет, сол, захар, една тиквичка, една краставица, един пакет рулца от раци, два - три моркова, 150 гр. филе от сьомга, 150 гр. риба тон, паста уасаби.
Начин на приготвяне: сварете ориза при затворен капак на съда. Когато започне да излиза пара, спрете огъня на котлона и оставете така около 10 минути. Към ориза добавете щипка сол, щипка захар и 120 мл. оризов оцет и разбъркайте добре. Оставете малко да се охлади. Върху бамбукова подложка сложете едно парче прозрачно фолио. Върху фолиото сложете първата кора нори с гладката страна надолу. Върху кората разстелете ориз, така че да я покрие добре. Отгоре наредете ред от нарязаната на ивички краставичка, малко от пастата уасаби, малко от рибата и завийте с помощта на подложката на стегнато руло. 


На следващата кора нори може да наредите рулце от раци, нарязан на ивички морков, пак от уасабито или по желание да редувате продуктите. Готовите рулца оставете за час в хладилника, за да стегнат. След това ги нарежете на малки парчета с помощта на остър нож.




Популярни публикации от този блог