Солен пай с пилешко месо, лук и праз

Измислена набързо рецепта, а се оказа вкусна и лесна за приготвяне. Опитайте!


Необходими продукти: тесто за пица (може и готово), един праз, две глави лук, 500 гр.пилешко бон филе, 100 мл.готварска сметана, 150 гр. кашкавал, босилек, сол, черен пипер, риган, кориандър, зехтин.

Начин на приготвяне: Нарежете лука и празът и ги задушете в малко мазнина. Добавете към тях нарязаното на хапки пилешко бон филе.



Добавете 100 мл. готварска сметана и оставете да се задуши. Разточете тестото с дебелина 2 см. Сложете го в тава за печене и оформете бордюр около него, за да не се разтече плънката, когато я изсипете вътре. 



Сложете плънката в средата на тестото, настържете отгоре кашкавала и изпечете в предварително загрята на 170 градуса фурна до готовност.Сервирайте топло.



Популярни публикации