Шоколадов кекс

Красива изненада с цели мандарини за Вашите гости, приятели, а защо не и за самите Вас

Необходими продукти: 200 гр. брашно, 100 гр. пудра захар, 100 гр. какао, 1 бакпулвер, 2 яйца, 100 гр. разтопено масло , 250 мл. мляко, 5 мандарини. За глазурата: 150 гр. черен шоколад, 100 гр. прясно мляко, 20 грама масло, 100 гр.пудра захар и няколко капки лимонов сок.

Начин на приготвяне: В купа смесете брашното, пудрата захар, какаото и бакпулвера. В друга купа разбийте яйцата , добавете маслото и накрая изсипете млякото. Продуктите от втората купа добавете към първата и с дървена бъркалка разбъркайте, докато се смесят добре. С половината от тази смес напълнете  продълговата формичка за кекс. Наредете изчистените мандарини, както са цели и изсипете другата част от сместа.

Изпечете кекса в предварително загрята на 180 градуса фурна. Проверете дали е готов с клечка за зъби. За приготвяне на глазурата: в млякото сложете натрошения на парченца шоколад, маслото и пудрата захар. Сложете на котлона и бъркайте с дървена шпатула, докато се разтопи шоколада. Залейте с тази глазура кекса. Върху глазурата може да украсите с настъргана кора от портокал и настърган шоколад.





Популярни публикации от този блог