Кюфтета от елда

Едно предложение за здравословно хранене - вкусни и лесни кюфтета от елда



Необходими продукти: 300 гр.елда, лук, чесън, сол, черен пипер, мащерка, риган, галета, зехтин

Начин на приготвяне: накиснете елдата от предната вечер в студена вода, за да набъбне добре. Нарежете на ситно лука и две скилидки чесън. В сгорещен тиган загрейте зехтин и задушете лука, чесъна и елдата. Добавете малко вода. Когато водата се поеме от елдата свалете от котлона. Прибавете подправките и галета. Оформете топки. Изпържете ги в силно сгорещена мазнина. Към кюфтетата може да поднесете млечно - чеснови сос.


п.п. Рецептата е публикувана в сп-"Кулинарен журнал", брой 5/март 2015, стр. 53

Популярни публикации от този блог