Лефер на фурна Рибата е една от най-важните храни, които неизменно трябва да присъстват в менюто ни. Тя съдържа в големи количества важни за организма витамини - А, D, Е, В1, В2, В12, ниацин (РР). Лефера е една от рибите с най-високо съдържание на ейкозапентаенова и декозахексаенова мастни киселини. В най-подходящото време за улов на лефер Ви предлагам една много лесна рецепта за приготвяне. Здравословно, лесно и бързо. И да не забравяме вкусно! Необходими продукти: пресен лефер (бройките според присъстващите), кориандър, магданоз, морска сол, черен пипер, чисто безсолно масло, лук, лимон. Начин на приготвяне: изчистете рибата от вътрешностите и люспите. Осолете я. Наредете я в тавичка застлана с хартия за печене. Направете няколко напречни разреза до костта на всяка риба. Във всеки разрез поставете по едно парче лимон. Нарежете на ситно зелените подправки и поставете от тях върху рибите. Нарежете лука на шайби и поставете във вътрешността на ...
Коментари
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар: