Неделен гювеч със свинско месо, картофи и бира


За всички любители на ястия в глинен гювеч - лесно за приготвяне и много вкусно


Необходими продукти: 500 гр. свинско месо, картофи, пресен розмарин, прясна мащерка, листа салвия, босилек, сол, черен пипер, две лъжици доматено пюре, зехтин, две чаши бира

Начин на приготвяне: в гювеча сложете половината от обелените и нарязани картофи, върху тях по малко от подправките - сол, черен пипер, листа салвия, два стръка розмарин, два стръка машерка, босилек, една лъжица доматено пюре. Върху подправките наредете нарязаното на хапки месо и пак овкусете. Следват отново ред картофи и пак подправки. Сипете зехтин и две чаши бира. Поставете гювеча в студена фурна и печете три часа на 180 градуса.




Популярни публикации