Пататник


Със сигурност всички знаете рецепти за това типично родопско ястие, но ето моя вариант - приготвя се бързо, лесно и е много вкусно


Необходими продукти: 1 кг картофи, 200 гр. сирене, 100 гр. кашкавал, 50 гр.масло, 1 суп.л.зехтин, 1 глава лук, 2 яйца, няколко скилидки чесън, мащерка, магданоз, сол.

Начин на приготвяне: Обелете и настържете на едро ренде картофите. Настържете сиренето и го прибавете към картофите. Прибавете и ситно нарязания лук, пресните подправки, зехтинът и чистото масло. Объркайте добре сместа и я изсипете в намазнена тава. Изпечете пататникът в умерена фурна до получаване на лек захар отгоре. След това го разбъркайте с лъжица, залейте го с двете разбити яйца и настъргания кашкавал и оставете да се доизпече още десетина минути. Поднесете го топъл. Подходящ сос към ястието - млечно чеснов. Да Ви е сладко!





Популярни публикации