Мусака от лапад


Хранете се здравословно с лапад. Лапада е полезен и вкусен зеленчук, пълен с витамини и минерали. Предлагам едно бързо и лесно ястие, приготвено с този дар от пролетта.


Необходими продукти: 500 гр. лапад, връзка пресен лук, две скилидки чесън, джоджен, сол, черен пипер, 200 гр. ориз, зехтин, 200 гр. кисело мляко, три яйца, брашно, сирене, три сварени яйца, магданоз.

Начин на приготвяне: нарежете лукът и чесънът на ситно и ги запържете в зехтина. Добавете лапада и подправките. Оставете да се задуши за две - три минути. Измийте, отцедете и добавете ориза. Ако е необходимо добавете 100-150 гр.вода. Оставете всичко да се задуши, докато се поеме водата. Изсипете половината от ястието в тавичка, наредете отгоре нарязаните на филийки твърдо сварени яйца, натрошете сирене и изсипете втората част от лапада. 

Запечете във фурна на средна температура за 15 минути. Разбийте трите яйца, добавете към тях киселото мляко и три лъжици брашно и с залейте ястието. Допечете го за още 10 минути.


п.п. Рецептата е публикувана в сп."Кулинарен журнал", брой 8/април 2014, стр. 59







Популярни публикации от този блог