Шоколадов кекс


Необходими продукти: 4 яйца, 1 суп.л.чисто масло, 1 ч.ч. кафява захар, 180 гр.брашно, 50 гр. какао, един бакпулвер, 1 ванилия, 200 гр.черен шоколад, шоколадови стърготини

Начин на приготвяне: разбийте яйцата и захарта. Смесете в купа брашното, бакпулвера и какаото. Постепенно при непрекъснато бъркане ги добавете към яйчената смес. Добавете ванилията. Изсипете сместа във форма за печене, застлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Проверявайте с клечка дали е готов кекса. Когато се изпече, оставете го да се охлади. През това време на водна баня разтопете черния шоколад. Залейте кекса, докато е още топъл шоколада и оставете да се стегне. Украсете с шоколадовите стърготини.


п.п.Рецептата е публикувана в сп."Кулинарен журнал", брой21/ноември 2014, стр. 38



Популярни публикации