Картофена запеканка с шунка и наденица

Всички обичаме домашно приготвената храна. Но, често нямаме време или сме изморени след работния ден. Тази рецепта се приготвя бързо. Не е трудоемка. Докато хапвате салатката, вечерата ще е изпечена и готова за поднасяне. Картофената запеканка във всеки един нейн вариант е много вкусно ястие. Ще се убедите че рецептата, която предлагам е лесна и се приготвя бързо. Наистина добър вариант за забързаното ни ежедневие!


Необходими продукти: за четири порции - 500 гр. картофи, 150 гр. шунка, една сръбска наденица, 150 гр. кашкавал, 100 ml готварска сметана, сол, черен пипер, прясна мащерка, пресен копър, зехтин.

Начин на приготвяне: измийте, обелете и нарежете картофите. Наредете ги в тавичка за печене. Поръсете с подправките, залейте с готварската сметана, капнете малко от зехтина и запечете за половин час във фурната на 180° С. През това време подгответе другите продукти - нарежете на кръгчета наденицата, а шунката и кашкавала на хапки. Добавете ги към вече запечените картофи и върнете във фурната за още 10-тина минути. Поднесете ястието топло. Да ви е сладко!


п.с. - Рецептата е публикувана в сп.Кулинарен журнал, брой 24 /  декември 2013


п.с. - Отново публикация на рецептата в сп.Кулинарен журнал, брой 2 / януари 2014

Популярни публикации от този блог