Терин с тиквички и кайма


Изчетох няколко рецепти за терин и накрая си направих една моя. Използвах сурови тиквички, навсякъде четох че са или печени на скара или във фурната, реших да опитам със сурови - получи се невероятно вкусно ястие. Трябва да го пробвате! Лесно, бързо и много вкусно!!!


Необходими продукти: четири - пет средно големи тиквички, 300 гр.кайма, едно яйце, две червени чушки, кимион, чесън, лук, черен пипер, червен пипер, мащерка, 4 - 5 суп.л.галета, зехтин.

Начин на приготвяне: измийте и нарежете с белачката на тънки ленти тиквичките. Вземете продълговата форма за кекс и я намазнете. Наредете лентите тиквички така че, да се застъпват и малко да висят отвън формата.


Посолете ги. След това наредете ред от каймата, омесена с яйцето и подправките и галетата. Върху каймата пак сложете ред от нарязаните тиквички, ред от нарязаната червена чушка. След това пак ред кайма и пак ред тиквички. Залейте с малко зехтин и изпечете за 20 - 25 минути на 180 - 200 градуса.


п.п. Рецептата е публикувана в сп."Кулинарен журнал" бр.23/декември 2013 година, стр. 24



Популярни публикации от този блог