Сладкиш с мед, канела и круши


Тази рецептичка е много лесна, бърза и сполучлива. Когато ви се хапва нещо сладичко, ако имате пресни плодове може да си я приготвите. В случая съм използвала круши, защото с това разполагах, но мисля, че би се получило също толкова добре и с други сезонни плодове. От доста време при приготвянето на сладкиши използвам кафява захар или мед. И тази рецепта така я направих. Първо извадих дръжките на крушите, за да може, когато се реже сладкиша да няма семки в плода, но си ги запазих - за украсата накрая. Когато се изпече сладкиша просто ги боднах върху плодовете. Резултата ми хареса - бързо, лесно и вкусно.


Необходими продукти: четири круши, една ч.ч. кафява захар и три супени лъжици мед, две яйца, две чаени чаши брашно, един бакпулвер, 80 гр. чисто масло, една ванилия, канела

Начин на приготвяне: разбийте с миксер яйцата, захарта и меда. Разтопете чистото масло и го добавете към яйчената смес. Добавете ванилията. Пресейте двете чаши брашно и добавете бакпулвера. При непрекъснато бъркане добавяйте от брашното към яйчената смес. Прибавете две пълни чаени лъжички канела. Намаслете и набрашнете тавичка за печене. Изсипете сместа в тавичката и отгоре сложете крушите.



Изпечете сладкиша за около 30 мин. в предварително загрята на 180 градуса фурна. Проверете с клечка за зъби дали е изпечен и го извадете от фурната. Поръсете с пудра захар и ... да ви е сладко!





п.п. Рецептата е публикувана в сп.Кулинарен Журнал, бр.19,  стр.42/октомври 2014


Популярни публикации от този блог