Печени пилешки подбедра, но ... по-различни


Всички сме пекли пилешки подбедра, но тези определено са по-различни - имат хрупкава коричка от хлебни трохи и магданоз, която е запечатала крехкото пилешко месо. Опитайте и ще се убедите колко е вкусно!

Необходими продукти: няколко пилешки подбедра, хлебни трохи, връзка магданоз, зехтин, сол - хималайска или смляна морска, черен и червен пипер, дижонска горчица.

Начин на приготвяне: Почистете пилешките подбедра. Осолете ги и ги изпържете до златисто в малко зехтин. В купа смесете хлебните трохи, ситно нарязания магданоз и зехтин. Нека сместа стане лепкава. Запържените пилешки подбедра намажете с дижонската горчица. Върху горчицата намажете от хлебните трохи с магданоза. Горчицата ще служи за залепване на тази смес върху месото. Наредете така приготвените подбедра в подходяща тавичка. 


Изпечете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса, за 40-50 минути. Поднесете ги топли, а гранитурата е пожелание. Моята гарнитура е домашен картофения чипс, изпечен в масло. 


Да ви е сладко!


Популярни публикации