Лефер на фурна


Рибата е една от най-важните храни, които неизменно трябва да присъстват в менюто ни. Тя съдържа в големи количества важни за организма витамини - А, D, Е, В1, В2, В12, ниацин (РР). Лефера е една от рибите с най-високо съдържание на ейкозапентаенова и декозахексаенова мастни киселини. В най-подходящото време за улов на лефер Ви предлагам една много лесна рецепта за приготвяне. Здравословно, лесно и бързо. И да не забравяме вкусно!

Необходими продукти: пресен лефер (бройките според присъстващите), кориандър, магданоз, морска сол, черен пипер, чисто безсолно масло, лук, лимон.

Начин на приготвяне: изчистете рибата от вътрешностите и люспите. Осолете я. Наредете я в тавичка застлана с хартия за печене.



Направете няколко напречни разреза до костта на всяка риба. Във всеки разрез поставете по едно парче лимон. Нарежете на ситно зелените подправки и поставете от тях върху рибите.



Нарежете лука на шайби и поставете във вътрешността на всяка риба. Поръсете с черен пипер. Нарежете маслото на бучки и сложете върху рибите. Завийте с фолио и изпечете в предварително загрята на 180 радуса фурна за около 40 минути. Преди сервиране може да махнете прегорелите парчета лимон - те вече са си свършили работата :)


Гарнитурата е пожелание, според предпочитанията Ви! 
Да Ви е сладко!


п.п. Рецептата е публикувана в сп.Кулинарен Журнал, бр.19,  стр.26/октомври 2014


Коментари

Популярни публикации от този блог