Сладкиш с тиква


Невероятно вкусен сладкиш с тиква - приготвя се лесно и бързо, и не изисква много продукти. Опитайте го!


Необходими продукти: 200 мл. заквасена сметана, 150 мл.сладкарска сметана, 300 мл. прясно мляко, 1 кг. тиква, захар, две пакетчета желатин, два пакета бисквити Роден край.



Начин на приготвяне: обелете, нарежете и сварете тиквата. Пасирайте я на пюре. Вземете тава с ринг с откопчаване, размер 26 см. На дъното на тавата наредете бисквитите, като първо ги потапяте в прясното мляко. Разбийте сладкарската сметана. Добавете към нея заквасената сметана и половин чаена чаша захар и разбъркайте добре. Трябва да се получи гладка смес. Разтворете едното пакетче желатин, според указанията,  и го добавете към сметановата смес. Разбъркайте го добре, да се поеме желатина от млечните съставки. Изсипете го върху бисквитите и приберете в хладилника за 10-15 минути, колкото да се стегне малко. Разтворете другото пакетче желатин и го добавете към тиквата, заедно с половин чаена чашка захар. Разбъркайте добре и го изсипете върху белия крем. Приберете сладкиша в хладилника. Необходимо е да престои поне три часа, за да може добре да стегне желатина. Да Ви е сладко!




п.с. - Рецептата е публикувана в сп.Кулинарен журнал, брой 1 / януари 2014 година








Коментари

  1. изкушаващо и лесно :) Изглежда много добре !

    ОтговорИзтриване
  2. Изглежда страхотно!!!!! Сега е сезона на тиквите и непременно ще го пробвам.

    ОтговорИзтриване
  3. Пробвайте го, момичета. Много лесно се приготвя, а вкуса е невероятен - лек и приятен.

    ОтговорИзтриване
  4. Аз задължително ще го пробвам, браво, чудесно изглежда, оригинално и много лесно !

    ОтговорИзтриване
  5. Тиква ...желатин ,добре,ама тези сметани......заквасена ,сладкарска.....не ми се и помисля какво предлагат фирмите в тези кутийки!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Да, много лесно се приготвя. И е вкусно. Колкото до сметаните - купувайте от мандри, където познавате хората, които произвеждат продуктите, или си направете сами сметаната в домашни условия. ;)

    ОтговорИзтриване
  7. Не видях , кога се слага 300 мл прясно мляко.З00 мл само за потапяне на бисквитите не е ли много?
    Моля те да уточниш,защото много бих искала да го направя .Изглежда ми страхотен!

    ОтговорИзтриване
  8. Прясното мляко съм го използвала само за потапяне на бисквитите. Сипвайте по малко в чиния и потапяйте бисквитите, когато ви свърши, добавете пак. Колкото е необходимо, за да се напоят.

    ОтговорИзтриване
  9. Аз вместо със сметана,го направих с по гъсто кисело мляко 1кофичка и 250гр.прясно мляко плюс захар и желатин и стана много леко.

    ОтговорИзтриване
  10. Добра идейка е това с киселото мляко.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Напишете своя коментар:

Популярни публикации от този блог