Италианска паста с пресен доматен сос и босилек



Днешното ми предложение е рецепта, която бързо и лесно може да се приготви у дома. Обикновено след приключване на работния ден нямаме много време да се вихрим в кухнята, затова е добре да имаме в репертоара си ястия, които се приготвят бързо. Както знаем хубавото на пастата е сосът, който я прави вкусна. За моя сос използвам пресни градински домати. Ако не са налични, тогава от консерва. И задължително пресен босилек. Използвах италианска паста CONCHIGLIE - голяма, с формата на миди. Много е вкусна. Опитайте и ще се убедите - простичко, лесно и бързо!



Необходими продукти: зехтин, седем средни по размер домата, три скилидки чесън, сол, черен пипер, паста, домашен кашкавал, пресен босилек.

Начин на приготвяне: пастата пригответе според указанията на пакета. За сосът е добре доматите предварително да са обелени. Нарежете долната част на всеки домат на Х. Бланширайте ги в гореща вода за около минута. Обелете ги, като започнете от Х-а. Става много лесно и бързо. Така приготвените домати нарежете на малки парчета. Обелете скилидките чесън. Загрейте тиган. Сипете зехтин и чесъна. Бъркайте, за да не се зачерви чесънът. Прибавете нарязаните домати. Разбърквайте непрекъснато около 6-7 минути. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете ситно нарязания пресен босилек. И...сосът е готов. Остава да сглобите всичко. В подходяща чиния сложете от пастата. Отгорете изсипете от доматения сос. Настържете домашния кашкавал. Сложете стръкче пресен босилек за украса. Да ви е сладко!



Популярни публикации