Салата с червено цвекло, рукола и грейпфрут


Витаминозна бомба - чудесно съчетание на леката горчивина от руколата, стипчивия вкус на грейпфрута и сладостта на червеното цвекло


Необходими продукти: половин килограм червено цвекло, 300 - 400 грама рукола, един голям грейпфрут, сок от един лимон, сол, зехтин


Начин на приготвяне: цвеклото се измива и сварява до готовност. Може да го изпечете, завито във фолио за около час във фурната, вместо да се вари. Готовото цвекло нарежете на кубчета. Прибавете измитата рукола. Изчистете грейпфрута и го добавете към другите продукти. Овкусете със сока от лимона, малко хималайска сол и зехтин. Получава се много вкусна салата - опитайте!


п.п. Рецептата е публикувана в сп."Кулинарен журнал", брой 4/февруари 2014, стр. 15


п.п. Рецептата е публикувана втори път в сп."Кулинар журнал", брой 11/юни 2014, стр.13





Популярни публикации от този блог