Хапки от сини сливи, сирене бри и пушен свински врат


Предлагам на Вашето внимание още едно мезе за червено вино - този път използвах сини сливи, сирене бри и пушен свински врат, нарязан много на тънко. Комбинацията между сладостта на синята слива, мекотата на сиренето бри и сушения свински врат е невероятно вкусна. Мезето се приготвя много лесно и бързо - опитайте. Дано ви се хареса моето предложение!

Необходими продукти: сушени сини сливи без костилка, сирене бри, пушен свински врат, дървени шишове

Начин на приготвяне: Направете разрез във всяка слива и сложете по парченце от сиренето бри. Нарежете на тънки парчета свинския врат. Всяка слива завийте с по парче от свинския врат, набучете на шиш и запечете във фурната за около 15 минути. Поднесете с червено вино или каквото друго желаете - мезето е невероятно вкусно. 



Рецептата е подобна на хапките с фурми, прошуто и сирена, която може да видите тук  -  http://moqta-kuhnq.blogspot.com/2012/09/10-10-50.html

Популярни публикации