Пролетна супа от коприва и лапад


Както се казва по това време на годината - да се хванем за зелено!

Необходими продукти: половин килограм коприва, една връзка лапад, една глава стар лук, една две скилидки чесън, два моркова, сол, черен пипер, 50 гр.масло, едно яйце, около два литра вода, шепа ориз или булгур.



Начин на приготвяне: измийте и нарежете на ситно копривата и лапада. В разтопеното масло задушете ситно нарязания лук и чесън. След две минути добавете нарязаните или настъргани моркови. Оставете да се задуши още две три минути и добавете копривата и лапада. Залейте с водата и овкусете. Когато заври добавете измития ориз, или булгур. Оставете да ври на среден огън за десетина минути и е готово. След като поизстине застройте с разбитото яйце. Да ви е сладко!



п.п. Рецептата е публикувана в сп."Кулинарен журнал", брой 10/май 2014, стр.10


Популярни публикации от този блог