Запеканка с кайма и булгур

Бях решила да правя лозови сърми с булгур и кайма, но от плънката остана, и измислих тази запеканка, която се оказа много сполучливо ястие. Опитайте го, ще ви хареса сигурна съм! Не се изискват нито много продукти, нито подготовката е сложна - бързо, лесно и вкусно!


Необходими продукти: 200 гр. булгур, 250 гр. кайма, две яйца, 200 гр.кашкавал, сол, черен пипер, щипка кимион, масло, пресен лук.


Начин на приготвяне: накиснете булгура за един час във вода. В тенджера сложете лъжичка масло, задушете ситно нарязания лук и каймата. Добавете и булгура, сипете 400 мл. гореща вода и оставете на котлона, докато се поеме водата. Овкусете със солта, черния пипер и кимиона. В тавичка изсипете всичко и го запечете на 180 градуса за около 20 минути. След това разийте двете яйца, добавете към тях настъргания кашкавал и залейте сместа от каймата и булгура. Извадете от фурната, когато се коричката на ястието се зачерви апетитно. Да ви е сладко!




п.п. Рецептата е публикувана в сп."Кулинарен журнал", брой12/юни 2014, стр.49



Популярни публикации от този блог