Домашно приготвено енергийно блокче или домашно Корни



Тези десертчета, които се предлагат по магазините за мен са едни сладки боклуци. Само се загледайте в съдържанието им и ще се убедите, че е така. В действителност е много лесно да си приготвим у дома такъв десерт без да му добавяме консерванти и стабилизатори. Супер лесно е, вижте продуктите и приготвянето им.

Необходими продукти: 250 гр. фини овесени ядки, половин чаена чаша мед, 200 гр. сусамов тахан, какао, 150 гр. стафиди, 50 гр. лешници, 50 гр. орехи, 50 гр. червени боровинки 

Начин на приготвяне: Лешниците и орехите смелете в кухненския робот. Смесете овесените ядки с лешниците и орехите. Добавете боровинките и какаото и разбъркайте добре. Прибавете меда и сусамовия тахан. В намазнена и покрита с хартия за печене тавичка изсипете тази смес. Запечете в сгорещена фурна за 10-тина минути на 180 градуса. 
Eто готовото за рязане корни:



Разрежете на блокчета, докато е още топло. И готово - бързо, лесно, вкусно, здравословно домашно приготвено десертче. Може да си вземете за работа и да дадете на децата за училище. Пробвайте и ще видите колко е лесно! И вкусно!





Коментари

Популярни публикации от този блог