Кюфтета от булгур
Необходими продукти: две чаени чаши булгур, три стръка пресен лук, настъргана кора от лимон, чаена лъжичка настърган джинджифил, две скилидки чесън, сол, черен пипер, кимион, чисто масло, брашно.
Начин на приготвяне: сварете булгура. Като поизстине добавете ситно нарязания лук, счукания чесън, настърганата кора от лимон, настъргания джинджифил, овкусете със сол и черен пипер, добавете кимион и разбъркайте добре така получената смес. Добавете около една и половина чаена чаша брашно и оформете кюфтенца. Препоръчвам да пробвате с ринг, за да се получи добра формата. Нещо, което следващия път и аз ще направя, че сега се получиха като плескавици. Наредете кюфтенцата в покрита с хартия тава за печене. Върху всяко кюфте сложете по парченце чисто масло. Изпечете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 35 минути.
Коментари
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар: