Есенни мъфини с тиква и лимец


Прекрасна есен е навън. Реших да приготвя едни есенни мъфини с тиква, лимец и пълнозърнесто брашно - винаги използвам типични за сезона плодове и зеленчуци, а сега е времето на тиквата. Опитайте ги -  имат вкус като тиквеник, без да са така мазни - много вкусни, лесни и бързи за приготвяне! 

Необходими продукти: три яйца от свободни кокошки, една чаена чаша кафява захар, един бакпулвер, 250 гр. настъргана тиква, 120 грама чисто безсолно домашно масло, 60 мл. домашно прясно мляко, 200 грама пълнозърнесто брашно, 80 грама лимец.

Начин на приготвяне: разбийте на гъста пяна яйцата със захарта. Добавете разтопеното чисто масло, и при непрекъснато бъркане добавяйте постепенно предварително пресятото с бакпулвера брашно. Накрая добавете настърганата тиква. 


Изсипете сместа във формички за мъфини. Изпечете ги в предварително загрята на 180 градуса фурна. Проверявайте дали са изпечени с дървена клечка за зъби или шишче. Надявам се да ви хареса това мое предложение! Пожелавам цвета и топла есен на всички!



Популярни публикации