Печена тиква с яйца и прясно мляко 

Този вкусен и полезен плодов зеленчук - тиквата, е много подходяща за приготвяне на различни десерти. Има много рецепти за десерти с тиква. Моето актуално есенно предложение днес е за печена тиква с яйца и прясно мляко. Бърз и лесен за приготвяне десерт - опитайте.


Необходими продукти: един килограм настъргана тиква, четири яйца от свободни кокошки, чаена чаша кафява захар, 500 мл. прясно мляко, канела.

Начин на приготвяне: настърганата тиква сложете в тавичка за печене. Поръсете с половината захар и канелата. Разбийте яйцата с останалата захар и прясното мляко. Залейте тиквата. Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна приблизително един час (или по-точно, докато стегне млечния крем). Бързо, лесно, вкусно и полезно! Да ви е сладко!


Популярни публикации