Пудинг със семена от чия и банан


Чия, както най-вероятно знаете е една от супер храните, известни на човечеството от древността. Вегетарианците със сигурност знаят, че чията е най-големия източник на омега 3 мастни киселини. Чията е по-добра от лененото семе, защото не гранясва и защото съдържа четири пъти повече калций, а наполовина по-малко натрий. Тя е изключително добър източник на фибри. Семената от чия са пълни с витамини, минерали, антиоксиданти и протеини. След тези кратки обяснения, надявам се че ще ви накарам да опитате тази вкусотия. Приготвя се много лесно и бързо, много е вкусно, а ползите вече обясних. Да пристъпим към описване на рецептата.

Необходими продукти: за две чаши, като тези от снимката - четири супени лъжици семена от чия, две чаени лъжици мед, прясно мляко, два банана.



Начин на приготвяне: във всяка чаша сложете по две лъжици от семената чия. Добавете по една лъжица мед, залейте с прясно мляко. Разбъркайте добре и оставете да престои така, докато се накиснат семената. Те ще набъбнат, и ще се получи една консистенция подобна на желе. След това отгоре наредете тънки резенчета банан (опитвала съм и с киви, и с ягоди - с всякакви плодове се получава вкусно).



Украсете и ръба на чашата с нарязани резенчета от банана. Ето, че имате супер лесен за приготвяне десерт, вкусен и полезен. Да ви е сладко!




Популярни публикации от този блог