Панирани пилешки хапки с ароматни подправки


И така - пилешки хапки, панирани в галета и ароматни подправки. За гарнитура - кралски печурки, изпечени с масълце и сол, и ориз с грах и царевица. Истината е в хубавото домашно пилешко месо и приготвените на момента подправки. Добре е винаги да разполагате със семена на различни подправки. И в зависимост от това което ще готвите, на момента си запичате семената за една - две минутки на сух тиган и след това ги стривате в хаванчето - е няма такъв аромат, повярвайте! Приготвени по този начин подправките отделят много силни аромати и ястията стават с превъзходен вкус. Опитайте и няма да съжалявате!

Необходими продукти за панираните пилешки хапки: пилешки гърди (охладени и нарязани на хапки), семена от копър, семена от кориандър, семена от кимион, сол, черен пипер, зехтин за готвене, галета.

Начин на приготвяне на панираните пилешки хапки: нарежете месото на хапки. В сух тиган запечете за две минути семената на подправките и след това ги стрийте в хаванче. С така получената смес овкусете пилешкото месо. Оваляйте хапките в галета и изпържете в тиган. Готовите хапки сложете върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината от тях. Това е всичко за хапките. Може да поднесете с гарнитура по желание.


Необходими продукти за гарнитура от ориз с грах и царевица: за четири порции 200 гр. ориз, 150 гр. грах и също толкова сладка царевица. 

Начин на приготвяне на гарнитурата: Задушете ориза в съвсем малко зехтин за готвене за 2 - 3 минути. Прибавете граха и царевицата. Добавете половин литър гореща вода (използвайте бързо нагряваща кана, за да имате гореща вода - така ориза се приготвя много по - бързо), овкусете със сол и оставете на слаб огън, докато ориза поеме водата. 

За гъбите няма какво да се обяснява  - почистете ги, посолете ги, сложете във всяка гъбка парченце чисто масло и изпечете във фурната. Това е! Да ви е сладко!
Популярни публикации от този блог