Пълнен лефер
Начин на приготвяне: изчистете рибите. Отстранете костта, като прегънете опашката на рибата в края, съвсем до перката - прегънете докато се счупи. Счупете костта до главата и я отстранете. Внимателно извадете месото на рибата - да остане само кожата.
Нарежете лука на ситно. Сгорещете тиган, сипете една лъжица зехтин за готвене и задушете лука и чесъна. Добавете ситно нарязания магданоз и копър, и разбъркайте. Добавете месото от рибите и задушете.
С готовата смес напълнете рибите. Зашийте ги, за да не излезе пълнежа при пърженето, или използвайте клечки за зъби, за да затворите отвора.
Оваляйте рибите в брашно и изпържете по две - три минути от страна.
Поднесете с картофена салата. Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар: