Баница с праз и топено сирене


Необходими продукти: един пакет Одрински кори за баница, два големи стръка праз, 200 гр. топено сирене, една супена лъжица баварска горчица, босилек, зехтин, домашно чисто масло, сол, черен пипер. За заливка на баницата ще ви трябват две яйца от домашни свободни кокошки, 100 мл. кисело мляко и две супени лъжици брашно.


Начин на приготвяне: Нарежете на шайби праза и го запържете в масло. Добавете горчицата, ситно нарязан босилек, сол и черен пипер. Топеното сирене нарежете на малки парченца и го добавете към праза. Задушете, докато се стопи сиренето. От тази плънка сложете върху всяка кора и завийте на руло. Подредете в намаслена тавичка. Разбийте двете яйца с 100 мл. кисело мляко и две супени лъжици брашно. С тази заливка залейте баницата и изпечете в предварително загрята на 150 градуса фурна до готовност.










Популярни публикации