Баварски гевреци с мляко



Необходими продукти: 520 гр. брашно, 7 гр. суха мая, 50 мл. чисто безсолно меко масло, 150 мл. топло мляко, ч.л. захар, ч.л. сол, сусам, маково семе, едно яйце за намазване


Начин на приготвяне: изсипете маята в топлото мляко, добавете захарта и две лъжици брашно. Оставете да се активира за десетина минути. Когато шупне е готова. В брашното направете кладенче. Изсипете там активираната мая, олиото и солта, и омесете гладко тесто. Оставете на топло да втаса, докато удвои обема си. След това направете осем еднакви топчета. Всяко топче разточете на фитил и от него оформете гевречето - на кравай, или друга форма, както желаете. 


Сложете вода да заври. Във врящата вода пуснете гевречетата за около 10-15 секунди. Когато ги извадите ги наредете в тавичка за печене. 


Намажете с разбито яйце и поръсете семената. 


Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. Да ви е сладко!




Популярни публикации