Хрупкави пълнени пилешки филенца


Идеята за тази рецепта ми хрумна след едно кулинарно предаване, но доста я преиначих. Резултата обаче е много вкусен. За да приготвите по-бързо нещата може да използвате готово песто, или да си го направите сами. Ще ви е необходима една връзка пресен босилек, студено пресован зехтин, кедрови ядки (които може да замените със сурово кашу) и пармезан (можете да използвате кашкавал за тези цел). Смилате всичко в блендера и готово - имате си домашно песто. За пълнеж използвах и картофено пюре с броколи, което направих по рано през деня. Ето продуктите и начина на приготвяне - дано ви се хареса рецептата.


Необходими продукти: за картофеното пюре ще ви трябват няколко картофа, средна глава броколи, сол и чисто масло. За пилешките филенца - пилешки гърди без кост, песто, чисто масло, фини овесени ядки, яйце, сол, черен пипер.

Начин на приготвяне: Сварете картофите и броколите. Намачкайте ги, овкусете със сол и черен пипер, добавете чисто масло и пюрето е готово. Измийте пилешките гърди. Овкусете със сол и черен пипер. Разрежете ги хоризонтално, като джобове. Намажете с пестото. Сложете по една две лъжици от картофеното пюре с броколи и затворете джоба (може да си помогнете с клечка за зъби, за да не се разтвори при топлинната обработка). Оваляйте джобовете във фини овесени ядки. След това потопете в разбито яйце. Изпържете в тиган за около 3-4 минути от всяка страна пилешките гърди. След това ги сложете в тавичка, сложете по едно парченце чисто масло върху всяко филе и запечете във фурната за десетина минути. Поднесете с картофеното пюре. Да ви е сладко!


Популярни публикации от този блог