Талиатели със спанак по провансалски


Домашна паста, със сотиран спанак, сос от бяло вино, сметана и ароматни подправки....вкусотия! Опитайте - бързо, лесно и много вкусно!

Необходими продукти: за четири порции - 500 гр. домашна паста Талиатели или друга по Ваш избор, 100 мл.бяло вино, 500 мл. готварска сметана, 500 гр. бейби спанак, сол, черен пипер, куркума, прясна мащерка, дафинов лист, две скилидки чесън, една средна глава стар лук.

Начин на приготвяне: пастата сварете, според указанията на опаковката. Домашната прясна паста се вари не повече от четири минути, за да е „al dente”. Отцедете я и оставете настрани. Сотирайте в съвсем малко мазнина измития спанак. Пасирайте го на пюре (ако пюрето е  много гъсто, разредете със съвсем малко вода). В тиган запържете настъргания лук и добавете счукания чесън. Прибавете виното и сметаната. Добавете един дафинов лист, щипка сол, щипка черен пипер, щипка куркума, два стръка прясна мащерка и оставете да покъкри, докато се сгъсти соса. Върху готовата паста сипете от спанака, върху него от винено сметановия сос и поднесете. Подходящо питие е чаша изстудено бяло вино. Да ви е сладко!



п.п.Рецептата е публикувана в сп."Кулинарен журнал", брой 9/май 2015, стр. 24



Популярни публикации от този блог