Крем карамел


Много вкусно, много лесно и много красиво. Не се притеснявайте да опитате да си го приготвите сами. Няма тайни, няма сложни приготовления и процедури. Набавете си шест яйца, един литър мляко, захар и ванилия и започвайте. 

Необходими продукти: шест яйца от домашни свободни кокошки, един литър прясно мляко, една чаена чаша захар, една ванилия, 100 гр. захар + две супени лъжици вода за карамела.


Начин на приготвяне: Разбийте яйцата и чаената чаша захар на гъст крем, и постепенно прибавяйте леко затопленото сварено мляко. Пригответе карамела от 100 гр. захар и две супени лъжици вода. Внимавайте да не загори. Разпределете карамела по равно в купичките. Допълнете купичките с яйчената смес. Наредете ги в тавичка. Напълнете тавата с хладка вода - повече от половината обем. Изпечете кремчетата в предварително загрята на 160 градуса фурна, докато се получи загар на повърхността на крема - приблизително час. Сервирайте крема, като го обърнете на подходяща чиния.




Популярни публикации