Бисквитена торта с крем от кондензирано мляко



Много вкусна, лесна и бърза за приготвяне бисквитена торта - трябва да се опита. Едвам изчакахме да се напоят бисквитите и я нападнахме дружно :)
Доста бисквитени торти съм правила, но определено тази с кондензираното мляко ми е любима. Вижте рецептата и я опитайте - ще ви хареса!


Необходими продукти: два пакета бисквити Закуска - едните с какао, 375 гр. кондензирано мляко, 350 гр. крем сирене, 100 мл. сладкарска сметана, един желатин, малко прясно мляко - за да напоите бисквитите, 120 гр. смлени орехи за украса.


Начин на приготвяне: моята торта е редена във форма с откопчаващ се ринг с диаметър 24 см. Първо подгответе крема за тортата. Желатина изсипете в студена вода, и когато набъбне го загрейте внимателно - без да завира, за да се стопи. Разбияте с миксер сметаната. В купа смесете разбитата сладкарска сметана, крем сиренето и кондензираното мляко. Разбъркайте ги добре, да се смесят. Добавете желатина и оставете настрани за няколко минути. През това време пригответе бисквитите. Потапяйте ги в купа с прясно мляко и ги наредете във формата. Ред бисквити, ред крем, като редувате единия ред от белите бисквити, другия от какаовите. Завършете с крем. Посипете отгоре смлените орехи и оставете тортата в хладилника за една нощ - да се стегне добре и да се напоят бисквитите. 








Коментари

Популярни публикации от този блог