Кюфтенца в доматен сос с кашкавал
Необходими продукти: за кюфтенцата - половин килограм кайма, една средна глава стар лук, чубрица, черен пипер, сол, червен пипер, едно яйце. За соса - един килограм домати (може и от консерва), 5-6 супени лъжици доматено пюре, три червени печени чушки, скилидка чесън, щипка сол, една чаена лъжичка захар, зехтин за готвене. За поръсване - настърган кашкавал и пера зелен лук.
Начин на приготвяне: омесете каймата с подправките, ситно нарязания лук и яйцето. Оформете кюфтенцата и ги изпържете. Настържете доматите. Към тях прибавете нарязаните и пасирани чушки, счуканата скилидка чесън, доматеното пюре, няколко капки зехтин и сложете в тенджера на котлона да заври. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете чаена лъжичка захар. Когато соса се сгъсти го свалете от котлона. В тавичка за печене прехвърлете соса, добавете кюфтенцата и поръсете с настъргания кашкавал. Запечете във фурната, докато кашкавала се стопи. Поднесете със ситно нарязани зелени пера от пресен лук.
Коментари
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар: