ТОРТА



Необходими продукти: 130 гр. брашно, 50 гр. тъмен шоколад, 50 мл. прясно мляко, 1 бакпулвер, 5 яйца, 180 гр.захар, една ванилия, За крема за пълнежа: крем ванилия на Д-р Йоткер, пет супени лъжици захар и 500 мл. прясно мляко, няколко ягоди за украса.


Начин на приготвяне на блата: смесете предварително пресятото брашно с разтопения на водна баня шоколад. Добавете бакпулвера и разбъркайте добре. В отделна купа разбийте на крем яйцата, захарта и ванилията. Добавете брашнената смес към  яйчената, и разбъркайте добре. Изсипете в тавичка с откопчаващ се ринг (размер на тавата d=24 см. ), предварително застлана с хартия за печене. Изпечете блата в предварително загрята фурна. Аз пека на горен и долен реотан и вентилатор, на 180 градуса, за 40 минути.

Начин на приговяне на крема: Подгответе крема за пълнежа на тортата, според указанията на опаковката, или си направете домашен крем ванилия.

Сглобяване на тортата: След като блата се охлади го разрежете на две части.


Едната използваме за дъно на тортата. Сложете я в същата тавичка, в която пекохме, и затворете ринга.


Другия блат оформете така: върху него сложете чиния с d=18 см., и изрежете кръг, така че да остане един ринг от този блат.


Ринга слагате върху другия блат. Кръга, който изразяхме, очертавайки диаметъра на чиния, нарежете на триъгълници.


Напълнете с крема средата на тортата. Всеки един от триъгълниците сложете върху блата.


Наредете ягоди върху крема. 


 Оставете в хладилник за поне четири часа.








Коментари

Популярни публикации от този блог