ДОМАШЕН СЕЛСКИ ХЛЯБ
Необходими продукти: половин кубче мая, 200 мл. прясно мляко, 200 мл вода., 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар и брашно 600 гр.
Продуктите са за два хляба за продълговата форма с размери 11 см х 30 см.
След това оформете две топки. Всяка от тях омесете и поставете в застлана с хартия за печене форма.
Оставете хляба да втаса втори път, като го завиете с кърпа. Преди да го поставите във фурната, поръсете го с брашно, и направете напречни разрези отгоре на хляба.
Печете 50 минути на горен и долен реотан, с вентилатор, в предварително загрята фурна на 200 градуса. Под хляба поставете тавичка с вряща вода за 45 минути.
Коментари
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар: