КОДРИТ КАДИР


Необходими продукти: за карамела - 4 яйца, 1 ч.ч.захар, 600 мл.прясно мляко.
За кексовата основа - 2 яйца, 1ч.ч.захар, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч.олио, 250 гр.брашно, горчиво какао, ванилия.


Начин на приготвяне: направете карамел от 5 с.л.захар и 1 с.л.вода, и го изсипете в кексова форма. Разбийте 4 яйца, 1 ч.ч.захар, 600 мл.прясно мляко и изсипете крема върху карамела в кексовата форма. Подгответе кексовата смес, като разбиете 2 яйца и 1ч.ч.захар. Добавете 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч.олио, 250 гр.брашно, 4-5 с.л.горчиво какао и една ванилия, и разбъркайте добре сместа. Изсипете я върху крема в кексовата форма. Няма проблем, че ще потъне. При печене изплува отгоре. Поставете кексовата форма в тавичка с вода, която да покрива половината от формата. Изпечете десерта в предварително загрята на 170 градуса фурна за 50 минути. Проверявайте с клечка как е опечен кекса. Така ще прецените кога да извадите сладкиша. Оставете го да се охлади една нощ в хладилника. След това го обърнете върху подгодящ поднос и сервирайте.





Коментари

Популярни публикации от този блог