ВИТИ ПИТКИ




Необходими продукти: 600 грама брашно (предварително пресято), едно кубче мая, 2 с.л.захар, 1 с.л.сол, 4 яйца (едното е за намазване), 100 мл.прясно мляко, 70 мл. олио


Начин на приготвяне: пресейте брашното. В купа затоплете млякото, добавете захарта, една лъжица брашно и кубчето мая. Покрийте, докато се активира маята. В брашното направете кладенче. Изсипете активираната мая, олиото и трите яйца. Добавете солта и омесете гладко, еластично тесто. Оставете го да втаса на топло, докато удвои обема си.


Втасалото тесто разделете на четири еднакви топки. Всяка от тях разточете на кора, с дебелина един сантиметър. Намаслете кората, посипете натрошено сирене. Върху ней слагате другата разточена топка, отново намаслявате и поръсвате със сирене. И така, с всички четири разточени топки. Навийте на руло и нарежете на резени с дебелина три-четири пръста. Наредете ги в тава, застлана с хартия за печене. Намажете с разбитото яйце и изпечете в предварително загрята фурна до готовност.









Коментари

Популярни публикации от този блог