ОРЕХОВА ТОРТА


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА: 4 яйца, 200 гр.захар, 120 мл. олио, 1 ч.ч. пресято брашно, 1 ч.ч. смлени орехи, един бакпулвер, ванилия, щипка сол.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА: 125 гр. меко масло, 350 гр.крема сирене, 200 гр. пресята пудра захар

ЗА УКРАСА - сезонни плодове.


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Загрейте фурната на 180 градуса. Подгответе тавичката за печене на блата, като я намазните и набрашните. За тази торта съм използвала форма с откопчаващ се ринг, с диаметър 24 см. В купа разбийте яйцата и захарта на гъст крем. Добавете олиото, ванилията и щипка сол. Отделно смесете брашното с бакпулвера и ги разбъркайте добре. Прибавете ги към яйчената смес при непрекъснато бъркане. Накрая добавете настърганите орехи. Изсипете в тавичката за печене. Печете в предварително загрятата фурна 40 - 50 минути, или докато клечката за зъби, с която проверявате излезе суха. Готовия блат оставете да се охлади и го разрежете на три равни части.
За крема: В купа смесете чистото масло, крем сиренето и пудрата захар, и ги разбийте добре на гладка смес. Отделете част от крема за намазване на тортата отгоре. Към останалия може да добавите плодове - аз съм добавила боровинки и арония на прах.
В подходяща чиния сложете единия блат, намажете го с част от крема. Отгоре сложете втория, и отново крем. Когато добавите и третия блат намажете изцяло тортата с крема. Може да украсите с настъргани ореги или шоколад, или да добавите плодове.


Ако блата не ви се получи достатъчно дебел за три разреза, разделете го на две - пак ще се получи хубава торта.







Коментари

Популярни публикации от този блог