събота, 27 октомври 2012 г.

Канелони с яйца и сирене

За всички почитатели на Италианската кухня


Необходими продукти: един пакет канелони, пет яйца, 400 гр.сирене, 500 мл.прясно мляко, 5-6 лъжици брашно, бучка прясно масло


Начин на приготвяне: сварете канелоните според инструкциите на опаковката (да не са много сварени, все пак :)). Разбийте в купа три яйца и добавете натрошеното сирене. С тази смес напълнете канелоните. Пригответе сос бешамел по следния начин: в малко зехтин запържете брашното. При непрекъснато бъркане добавете прясното мляко, двете разбити яйца и накрая чистото масло. С този сос залейте канелоните и ги запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около половин час. При сервиране поръсете с настърган пармезан (става и с обикновен български кашкавал). Да ви е сладко!