Целувчена торта Маги


Тази торта направих за рождения ден на моето момиче, затова я кръстих Маги, като нея. На 25.07 навърши 14 години и реших да я изненадам с торта във вид на сърце. Тортичката е съвсем лека - с бишкоти, домашен крем ванилия, и малко целувки. Дано ви хареса рецептата и да ви е сладко, приятели!




Необходими продукти: един пакет бишкоти, един и половина литър прясно мляко, две пакетчета желатин, 6 суп.л. брашно, три яйца, 1 чаена чаша кафява захар, ванилия, няколко целувки (ако нямате предварително приготвени и не ви се правят, купете си готови), шоколадови пръчици.


Начин на приготвяне: пригответе крем ванилия по следния начин - разбийте яйцата със захарта. В купа смесете брашното и една чаша от прясното мляко и бъркайте, докато се получи еднородна гладка смес. Добавете я към разбитите яйца. Останалото мляко сложете да заври. Постепенно с непрекъснато бъркане започнете да добавяте към млякото от сместа с яйцата, захарта и брашното. Прибавете ванилията. Бъркайте непрекъснато и варете до сгъстяване на крема. Оставете го да се охлади. Пакетчетата желатин пригответе, като първо ги разтворите в 500 мл. прясно мляко (може сок) и след това стопете желатина в микровълновата, но внимавайте да не завира. Изсипете разтворения желатин в кремчето. Във форма сложете ред бишкоти, като предварително ги потапяте в прясно мляко. Върху тях изсипете част от крема. Отгоре наредете натрошените целувки и пак крем. Оставете тортата да се стегне в хладилника за най-малко три часа. След като я извадите от формата, отстрани налепете по стените шоколадови пръчици. Да ви е сладко!



Коментари

Популярни публикации от този блог