неделя, 30 ноември 2014 г.

Мариновани сиренца


Необходими продукти: различни видове сирена - овче, козе, краве, моцарела, каквито предпочитате. Червен пипер, черен пипер, семена копър, босилек, студено пресован зехтин, няколко маслини.

Начин на приготвяне: нарежете на кубчета сирената. Сложете ги в буркан. Поръсете с щипка червен пипер, щипка черен пипер, щипка от семената копър. Ако обичате лютичко, добавете и една люта чушка. Подправките са по ваш вкус и могат да бъдат променяни. Добавете босилек и няколко маслини, сипете зехтин до ръба на буркана и затворете. Обърнете няколко пъти буркана, за да се разбъркат всички подправки. Оставете буркана на студено за 5-6 дни. Ако сте използвали студено пресован зехтин не е нужно да се съхранява в хладилник, защото зехтина ще се втърди.