Лефер на фурна Рибата е една от най-важните храни, които неизменно трябва да присъстват в менюто ни. Тя съдържа в големи количества важни за организма витамини - А, D, Е, В1, В2, В12, ниацин (РР). Лефера е една от рибите с най-високо съдържание на ейкозапентаенова и декозахексаенова мастни киселини. В най-подходящото време за улов на лефер Ви предлагам една много лесна рецепта за приготвяне. Здравословно, лесно и бързо. И да не забравяме вкусно! Необходими продукти: пресен лефер (бройките според присъстващите), кориандър, магданоз, морска сол, черен пипер, чисто безсолно масло, лук, лимон. Начин на приготвяне: изчистете рибата от вътрешностите и люспите. Осолете я. Наредете я в тавичка застлана с хартия за печене. Направете няколко напречни разреза до костта на всяка риба. Във всеки разрез поставете по едно парче лимон. Нарежете на ситно зелените подправки и поставете от тях върху рибите. Нарежете лука на шайби и поставете във вътрешността на всяка риба. По
Популярни публикации от този блог
Питка ала Валентина Зуркан Моята стотна рецепта :) Необходими продукти: четири яйца, 900 грама брашно, едно пакетче мая, половин чаена лъжичка захар, 1 чаена лъжичка сол, една и половина чаена чаша кисело мляко, 2 чаени лъжички масло, семена за поръсване Начин на приготвяне: изсипете маята в топла вода, добавете захарта и оставете да шупне. Разбъркайте брашното, солта и добавете и шупналата мая. Прибавете киселото мляко, три жълтъка и четирите белтъка. Замесете гладко еластично тесто. Оставете го да втаса около час и половина - два часа на топло. След като втаса, разделете тестото на четири равни топки. Всяко топче разточете на тънка кора. В тавичката, където ще печете поставете първото разточено топче. Намажете го със зехтин. Върху него сложете второ, пак зехтин и така докрая. В центъра сложете една чаша. Направете четири симетрични разрези с помощта на резец. Направете разрез в посока на горе, започвайки от основата чашата, и разрязвайки тестото до края на външният му
Панирана бяла риба - сулка Рибата трябва да присъства на Вашата трапеза всяка седмица. Предлагам Ви лесна и изпитана рецепта за приготвяне на бяла риба Необходими продукти: бяла риба, в случая сулка, царевично фино смляно брашно, сол, черен пипер, босилек, естрагон, дивесил, кориандър, риган, лук, бяло вино, яйце, зехтин и лимони. Начин на приготвяне: изчистете рибата и я нарежете на филенца. Направете марината от подправките, ситно нарязания лук, сок от лимон, няколко капки зехтин и бялото вино и оставете рибата да престои в маринатата поне 8 часа. След това всяко парче потапяйте първо в разбито яйце и след това в царевичното брашно. Изпържете до златисто. При поднасянето изстискайте лимонов сок върху парчетата. Подходяща гарнитура е както зелената салата, така и картофена. Да ви е сладко! п.п. Рецептата е публикувана в сп."Кулинарен журнал", брой 9/май 2014, стр.18
Коментари
Публикуване на коментар
Напишете своя коментар: