понеделник, 25 юни 2012 г.

Ветрило от патладжан

Свежо, лятно предложение, което лесно ще приготвите 


Необходими продукти: патладжани, домати, лук, чесън, пуешко филе, гъби, кашкавал, магданоз, копър, зехтин, черен пипер.

Начин на приготвяне: Патладжаните се измиват и нарязват по дължина на филийки, без да се отрязват напълно, за да останат свързани от страната на дръжката. Подготвяме тавата, в която ще печем ветрилата. Аз слагам харитя за печене, преди да наредя патладжаните. Доматите се нарязват на парченца с дебелина половин сантиметър. Филето също се нарязва на парченца. Гъбите на филийки. Между всяко парче патладжан се слага домат, пуешко филе, парченца гъби. Осолява се. Поръсваме готовите ветрила със ситно нарязани магданоз, копър и черен пипер. Заливаме със зехтин и печем, като покриваме ветрилата с хартия за печене. Малко преди да извадим патладжаните от фурната, махаме хартия, която е върху тях и поръсваме с настърган кашкавал.